Prea mult timp femeile au fost în umbră, fără drepturi reale, fără posibilități, fără să le fie permis să își atingă potențialul.
Asistăm la o nouă etapă în procesul de emancipare a femeilor, pentru că au înțeles că, pe lângă drepturi egale și acces la educație sau pe piața muncii, femeile au nevoie sa acceadă și în locurile în care se iau deciziile... așadar inclusiv în politică.
Susțin femeile care fac politică și care doresc să reprezinte interesele altor femei și nu numai, în Parlamentul Românie sau al Europei, consiliile județene sau în cele locale.
Astăzi, populația României este formată din 50% femei, asta în timp ce în Parlament avem femei doar 18% din numărul total de parlamentari. Culmea e ca la noi tendința este descedentă față de situația din Uniunea Europeană. Din acest motiv cred că, pentru a lua decizii care să ajute cu adevărat femeile din Romania, avem nevoie de mai multe femei care să candideze și care să fie alese în structurile de decizie ale statului.
Politica nu trebuie să rămână un mediu exclusiv masculin, pentru că riscăm să pierdem din vedere perspectiva feminină asupra soluțiilor la problemele prin care România trece, mai ales cele care le afectează direct pe femei.
Politica trebuie făcută pentru comunitățile noastre, nu pentru interesele de partid. Prin politică trebuie găsite soluții și ajutate comunitățile din Romania să se dezvolte!
Iată cum arată, pentru mine, o comunitate puternică. O comunitate puternică este cea care:
- știe să se ingrijească de cei mai vulnerabili dintre membrii ei;
- oferă șanse egale pentru educație pentru toți membrii ei, indiferent de mediul din care provin;
- este sănătoasă nu doar prin rezolvarea unor probleme apărute, ci și prin aplicarea de politici publice de sănătate axate pe prevenție;
- investește în soluții sustenabile, așadar prietenoase cu mediul;
- în care există un grad înalt al calității vieții, al relațiilor interumane, un sentiment real de apartenență la comunitate.
Egalitatea de șanse, educația, sănătatea și asistența socială, urbanismul responsabil și accesul la cultură sunt cei cinci piloni care pot schimba, în bine, toate comunitățile din România.
Construim schimbarea ÎMPREUNĂ!
România 2024!
Proiectele mele
EGALITATEA DE ȘANSE EDUCAȚIA SĂNĂTATEA ȘI ASISTENȚA SOCIALĂ URBANISM RESPONSABIL ACCESUL LA CULTURĂ