7. Spații verzi și amenajare peisagistică. Sectorul 6 respiră
Vrem un nou model de spațiu public care să ducă la o organizare a cartierelor, promovând un model mai verde și mai sustenabil. Vrem străzi verzi, adică străzi unde pietonii au prioritate și unde pot coexista o serie de activități comunitare.

În toate sondajele, cea mai mare nevoie a bucureștenilor este cea pentru mai multe spații verzi. Administrația locală este obligată să aibă mereu această prioritate, înainte de beton, asfalt și mașini. Bucureștenii au doar 9,86 mp de spațiu verde/locuitor, în condițiile în care standardele actuale ale UE prevăd ca suprafaţa să fie de minimum 26mp, pentru ca un oraș să poată să reziste la schimbările climatice și la creșterea excesivă a temperaturilor.
Ce vom face?
-
Prioritatea numărul 1 este realizarea Registrului Spațiilor Verzi din Sectorul 6, împreună cu Primăria Generală, o evidență clară, care să nu mai permită abuzurile dezvoltatorilor imobiliari.
-
Regenerarea urbană a Insulei Lacul Morii și a zonei apropiate va continua.
-
Primăria va cumpăra sau expropria terenuri disponibile cu potenţial sociocultural sau pentru spații verzi.
-
Realizarea unei zone de recreere, în dreptul stației de metrou Grozăvești.
-
Realizarea unei zone de recreere în parteneriat cu Federația Română de Tenis de Masă, pe Str. Lt. Gheorghe Caranda nr. 1A.
-
Regenerarea și întreținerea spațiilor verzi din grădinile blocurilor, în toate cartierele.
-
Realizarea unei evidențe și hărți a copacilor din Sector, printr-o aplicație, și verificarea periodică a stării lor de sănătate.
-
Spațiile publice din Sector, mai accesibile: cișmele accesibile cu apă potabilă, atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie, mobilier accesibil în parcurile și zonele de promenadă din Sector.
-
Un sistem pentru a putea refolosi apa de ploaie pentru irigații (Rain Water Management).
-
O evidență a străzilor unde este nevoie de plantarea copacilor lipsă. Vom planta garduri vii și tufe perene la marginea bulevardelor și străzilor ca barieră în calea poluării.
-
Implementarea conceptului: “USE NATURE IN THE CITY!” Nevoia de a aduce soluții naturale, cu mai mult verde, la problemele urbane.
-
Monitorizarea poluării pentru a putea interveni. Crearea unui sistem de senzori de măsurare a calității aerului, care va fi gestionat de Centrul de Monitorizare al Poliției Locale Sector 6.
-
O zonă de infrastructură verde - albastră în Giulești-Sârbi (295 de hectare, polder natural): pădure, spații verzi, mici parcele pentru grădini de legume. Un proiect ce poate fi realizat în parteneriat cu proprietarii de terenuri din zonă, în baza unui concurs de soluții.